Chiftelute de dovlecei cu cascaval

Calorii:262.5 Grăsimi:11.5 Carbohidraţi:33 Proteine:9 Fibre:1.1

Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »

Ingrediente

  • 1 dovlecel Zucchini mediu (700 gr)
  • 2 oua de gaina medii
  • 50 gr cascaval
  • 125 gr faina alba
  • condimente: boia, piper, vegeta, sare

Mod de preparare

Se curata dovlecelul, se razaluieste pe razatoarea mare (cu sau fara samburi, dupa preferinta si dupa cat de tanar e dovlecelul). Se lasa 15-30 min sa lase apa, dupa care se stoarce de acea apa - cu cat mai stors cu atat mai bine.

Se razaluieste peste dovlecel cascavalul, se pune faina si ouale, unul cate unu. Se amesteca cu o lingura. Daca compozitia iese prea moale, se poate folosi doar un ou (de aceea am zis ca oule se pun unul cate unu).

Apoi se pune o tigaie cu ulei pe foc, cand e incinsa se pun chiftelutle. Se pot doza folosind o lingura normala, de supa (o lingura de aluat -> o chifteluta).

Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!