Chiftelute de dovlecei cu cascaval
- 06 Aug 2010
- Chiftelute de dovlecei cu cascaval
- Discuţie reteta culinara Chiftelute de dovlecei cu cascaval
- cascaval, dovlecei, chiftelute
Calorii: | 262.5 | Grăsimi: | 11.5 | Carbohidraţi: | 33 | Proteine: | 9 | Fibre: | 1.1 |
Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »
Ingrediente
- 1 dovlecel Zucchini mediu (700 gr)
- 2 oua de gaina medii
- 50 gr cascaval
- 125 gr faina alba
- condimente: boia, piper, vegeta, sare
Mod de preparare
Se curata dovlecelul, se razaluieste pe razatoarea mare (cu sau fara samburi, dupa preferinta si dupa cat de tanar e dovlecelul). Se lasa 15-30 min sa lase apa, dupa care se stoarce de acea apa - cu cat mai stors cu atat mai bine.
Se razaluieste peste dovlecel cascavalul, se pune faina si ouale, unul cate unu. Se amesteca cu o lingura. Daca compozitia iese prea moale, se poate folosi doar un ou (de aceea am zis ca oule se pun unul cate unu).
Apoi se pune o tigaie cu ulei pe foc, cand e incinsa se pun chiftelutle. Se pot doza folosind o lingura normala, de supa (o lingura de aluat -> o chifteluta).
Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!