Ciocolata de casa, by Dorutza

Calorii:394 Grăsimi:16.4 Carbohidraţi:53.6 Proteine:9.2 Fibre:1.8

Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »

Ingrediente

  • Zahar brut 100% natural, SanoVita, 250g
  • Zahar brun, 100g
  • Unt 65% grasime, Albalact, 105g
  • Apa plata, 200ml
  • Lapte praf integral 26% grasimi, Dr. Oetker
  • Cacao, 50g
  • Esenta de vanilie, 13g
  • Esenta de rom, 4g

Mod de preparare

Laptele praf il amestecam cu cacaoa .
Punem apa la fiert cu zaharul. Amestecam pana se dizolva zaharul. Cand incepe sa fiarba siropul va face o spuma alba. Din acest moment in functie de cat fierbeti siropul asa va iesi ciocolata. Daca o vreti mai moale si "cauciucoasa" faceti un sirop subtirel. Daca vreti o ciocolata faramicioasa faceti un sirop gros, ca mierea aproape.
Cand siropul e gata, stingem focul si adaugam laptele praf in cateva transe, pana se omogenizeaza bine. Adaugam untul si esenta si amestecam bine.
Punem repede compozitia intr-o tava unsa cu unt si o nivelam cu dosul unei linguri pe care o inmuiem frecvent in apa rece, apoi presaram deasupra alunele. Sa le apasati sa intre bine in ciocolata.
Dupa ce s-a racit dati la frigider pana se intareste. Daca ati facut siropul subtire va trebui sa o lasati peste noapte sa se intareasca, daca insa ati facut siropul gros va dura doar 2-3 ore pana sa o puteti taia.

Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!