Ciocolata de casa
- 02 Nov 2010
- Ciocolata de casa
- Discuţie reteta culinara Ciocolata de casa
- desert, ciocolata
Calorii: | 409 | Grăsimi: | 23.5 | Carbohidraţi: | 34.6 | Proteine: | 15.7 | Fibre: | - |
Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »
Ingrediente
- lapte praf 90g
- zahar 20g
- cacao 6g
- unt Albalact 20g
- apa 24 ml
Mod de preparare
Laptele praf il amestecam cu cacaoa .
Punem apa la fiert cu zaharul.
Amestecam pana se dizolva zaharul.
Cand incepe sa fiarba siropul va face o spuma alba.
Din acest moment in functie de cat fierbeti siropul asa va iesi ciocolata.
Daca o vreti mai moale si "cauciucoasa" faceti un sirop subtirel.
Daca vreti o ciocolata faramicioasa faceti un sirop gros, ca mierea aproape.
Cand siropul e gata, stingem focul si adaugam laptele praf in cateva transe, pana se omogenizeaza bine.
Adaugam untul si amestecam bine.
Punem repede compozitia intr-o tava unsa cu unt si o nivelam cu dosul unei linguri pe care o inmuiem frecvent in apa rece.
Dupa ce s-a racit dati la frigider pana se intareste. Daca ati facut siropul subtire va trebui sa o lasati peste noapte sa se intareasca, daca insa ati facut siropul gros va dura doar 2-3 ore pana sa o puteti taia.
Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!