Ciocolata de casa

Calorii:409 Grăsimi:23.5 Carbohidraţi:34.6 Proteine:15.7 Fibre:-

Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »

Ingrediente

  • lapte praf 90g
  • zahar 20g
  • cacao 6g
  • unt Albalact 20g
  • apa 24 ml

Mod de preparare

Laptele praf il amestecam cu cacaoa .

Punem apa la fiert cu zaharul.

Amestecam pana se dizolva zaharul.

Cand incepe sa fiarba siropul va face o spuma alba.

Din acest moment in functie de cat fierbeti siropul asa va iesi ciocolata.

Daca o vreti mai moale si "cauciucoasa" faceti un sirop subtirel.

Daca vreti o ciocolata faramicioasa faceti un sirop gros, ca mierea aproape.

Cand siropul e gata, stingem focul si adaugam laptele praf in cateva transe, pana se omogenizeaza bine.

Adaugam untul si amestecam bine.

Punem repede compozitia intr-o tava unsa cu unt si o nivelam cu dosul unei linguri pe care o inmuiem frecvent in apa rece.

Dupa ce s-a racit dati la frigider pana se intareste. Daca ati facut siropul subtire va trebui sa o lasati peste noapte sa se intareasca, daca insa ati facut siropul gros va dura doar 2-3 ore pana sa o puteti taia.

Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!