Drob "Slabuta"

Calorii:140.2 Grăsimi:6.9 Carbohidraţi:3.4 Proteine:15.4 Fibre:1.1

Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »

Ingrediente

  • dovlecei - 1130 gr
  • branza vaci 5% grasime - 710 gr
  • sare dupa gust
  • oua fierte - 3 bucati
  • oua proaspete - 2 bucati
  • sunca de vita slaba - 124 gr
  • ceapa - 100 gr
  • patrunjel - 30 gr
  • cascaval cu 25 gr grasime - 100 gr 

Mod de preparare

Dovleceii se curata de coaja, se dau pe razatoare si se pun intr-o cratita la foc mediu. Se amesteca si se tin asa pana devin moi. Apoi se pun intr-o sita la scurs apa.

Separat se amesteca branza de vaci cu sare, patrunjel, sunca vita taiata cubulete, 2 oua, ceapa taiata marunt si la sfarsit cu dovlecei, cand s-au mai racit si s-au scurs de apa.

Se fierb 3 oua, sa fie tari.

O forma se tapeteaza cu hartie de copt. Se aranjeaza un strat din compozitia de mai sus.

Se pun 3 oua fierte, uniform distribuite pe suprafata viitorului drob.

Deasupra se pune restul compozitiei.

Se presara cascavalul razuit si se da la cuptor cam 2 ore la foc mediu primele 30 minute si dupa foc mic.

Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!