Drob "Slabuta"
- 05 Jul 2010
- Drob "Slabuta"
- Discuţie reteta culinara Drob "Slabuta"
- drob
Calorii: | 140.2 | Grăsimi: | 6.9 | Carbohidraţi: | 3.4 | Proteine: | 15.4 | Fibre: | 1.1 |
Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »
Ingrediente
- dovlecei - 1130 gr
- branza vaci 5% grasime - 710 gr
- sare dupa gust
- oua fierte - 3 bucati
- oua proaspete - 2 bucati
- sunca de vita slaba - 124 gr
- ceapa - 100 gr
- patrunjel - 30 gr
- cascaval cu 25 gr grasime - 100 gr
Mod de preparare
Dovleceii se curata de coaja, se dau pe razatoare si se pun intr-o cratita la foc mediu. Se amesteca si se tin asa pana devin moi. Apoi se pun intr-o sita la scurs apa.
Separat se amesteca branza de vaci cu sare, patrunjel, sunca vita taiata cubulete, 2 oua, ceapa taiata marunt si la sfarsit cu dovlecei, cand s-au mai racit si s-au scurs de apa.
Se fierb 3 oua, sa fie tari.
O forma se tapeteaza cu hartie de copt. Se aranjeaza un strat din compozitia de mai sus.
Se pun 3 oua fierte, uniform distribuite pe suprafata viitorului drob.
Deasupra se pune restul compozitiei.
Se presara cascavalul razuit si se da la cuptor cam 2 ore la foc mediu primele 30 minute si dupa foc mic.
Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!