Maki zushi a la Raluca

Calorii:142.1 Grăsimi:3 Carbohidraţi:20.4 Proteine:7.1 Fibre:2

Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »

Ingrediente

  • 75g orez brun cu bob mediu
  • 100 g somon afumat
  • 40 g castravete proaspat
  • 60 g morcov
  • 2 linguri otet balsamic
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita sos de soia
  • 3 linguri vin alb
  • 1 lingurita miere
  • 3 foi nori
  •  
  • Mi-au iesit 3 rulouri, 475g in total

Mod de preparare

Orezul se fierbe in apa cu sare. Dupa ce a fiert se lasa acoperit cu capacul 10 minute.

Intre timp se pun intr-o craticioara otetul balsamic, vinul, sarea,zaharul, mierea si sosul de soia. Se pune pe foc pana da in clocot.

Dupa ce au trecut cele 1o minute, orezul se pune pe un platou intins, se pune compozitia de mai sus peste si se lasa sa se raceasca. Sosul preparat nu trebuie sa fie prea mult, ci doar cat sa "inveleasca" boabele de orez.

 

Dupa ce s-a racit ( de preferat langa un geam deschis), se iau foile nori umezite in prealabil, se pune un strat de orez, in mijloc se pun legumele si pestele si se ruleaza cu ajutorul unui covoras de bambus.

Ruloul obtinut se taie in bucatele mai mici cu ajutorul unui cutit umezit.

Se serveste cu wasabi, sos de soia, sos chinezesc facut din otet de orez, chili si ardei rosii.

 

 

Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!