Merdenele cu branza
- 24 Apr 2010
- Merdenele cu branza
- Discuţie reteta culinara Merdenele cu branza
- branza, merdenea, merdenele
Calorii: | 331.5 | Grăsimi: | 10.9 | Carbohidraţi: | 48 | Proteine: | 9.8 | Fibre: | - |
Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »
Ingrediente
1kg faina,1 lingurita sare, 1 lingura otet, 500-600 ml apa, 500g margarina
UMPLUTURA: 0,5kg branza de vaci, 0,5kgris
Mod de preparare
se amesteca faina cu sarea,otet si apa,se face un aluat elastic apoi se se imparte in bile de 100g si fiecare bila se intinde se intinde intr-un patrat apoi se unge abundent cu margarina apoi se impacheteaza in trei pe una din laturi apoi in 4 pe latura lunga a dreptunghiului rezultat,se infoliaza si se dau la frigider pentru o ora.
Dupa trecerea timpului fiecare bucata se aseaza pe planul de lucru uns bine cu ulei si se intinde pe rand intr-un dreptunghi si se aseaza umplutura(se rade branza si se amesteca cu gris) pe mijloc si colturile se aduc catre mijloc acoperind umplutura si se aseaza in tava cu partea pliata in jos,se dau la cuptor pana se rumenesc
Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!