Pachetele cu spanac si branza, by Sunshine

Calorii:267.8 Grăsimi:11.1 Carbohidraţi:28.2 Proteine:13.6 Fibre:-

Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »

Ingrediente

Pentru aluat:

- 300 gr faina integrala

- 100 ml lapte

- 13  gr drojdie

- 1 lingura jumate ulei de masline - 30 ml

- 1 ou

- 1 lingurita otet mere

- 1 praf de sare

Pentru umplutura:

- 1/2 ceapa - 35 gr

- spanac congelat 140 gr

- 132 gr telemea light

- 2 oua

- 1 lingura faina integral 21 gr

- 1 lingura ulei masline 20 ml

- marar sau patrunjel

- sare, piper

+ un ou pt uns

Mod de preparare

Mod de preparare:

Se dizolva drojdia in laptele caldut si se toarna peste faina. Se adauga oul, uleiul, sarea, otetul si se framanta pana se obtine un aluat omogen, care se lasa sa creasca la cald 30 minute.

Umplutura:

Se pune spanacul pe foc iute pana nu mai lasa apa. Se lasa deoparte intr-un castron. Se pune ceapa la calit cu uleiul si un pic de apa. Dupa ce se caleste, se pune ceapa peste spanac, se adauga un ou batut, sare si piper dupa gust, faina si se amesteca repede. Se lasa sa se raceasca. Se adauga apoi al doilea ou, branza faramitata, mararul tocat si se amesteca.

 

Se intinde aluatul intr-o foaie de 5mm groasime si se taie rondele mai mari cu un recipient mai larg. Se pun pe fiecare rondea cate 2 lingurite din compozitia de spanac, se pliaza rondeaua si se lipesc marginile cu o furculita. Se ung toate pachetele cu un ou batut, se pun intr-o tava acoperita cu hartie de copt si se la cuptor, foc mediu, 180 gr pt 30 min.

Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!