Piept de pui umplut cu ciuperci in sos de vin alb

Poza (imaginea) pentru Piept de pui umplut cu ciuperci in sos de vin alb
Calorii:154.6 Grăsimi:2.5 Carbohidraţi:7.4 Proteine:22.8 Fibre:0.9

Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »

Ingrediente

  • Piept de pui: 800g (5 bucati)
  • Ciuperci de cultura, Pleurotus: 500g
  • Morcovi: 213g
  • Ceapa rosie: 131g
  • Usturoi: 20g
  • Ulei de masline: 1 lingura
  • Vin alb sec: 100ml
  • sare: 1 lingurita
  • piper: 2g

Mod de preparare

Ceapa si usturoiul tocate se pun la calit in ulei cu putina apa. Se adauga morcovii rasi si ciupercile taiate mai mic.

Se adauga putina apa si 25 ml vin alb si se lasa sa fiarba la foc mic, amestecandu-se, pana se evapora tot lichidul.

Pieptul de pui se clateste in jet de apa rece si se sterge cu un prosop.

Fiecare piept de pui se taie in doua pana la jumatate si se bate cu ciocanul de snitele pana se obtine o bucata mai mare de carne.

Fiecare bucata se umple cu amestecul de ciuperci si se aseaza intr-o tava sau o forma termorezistenta.

Se toarna peste restul de vin, impreuna cu 200ml apa. Se da la cuptorul preincalzit aproximativ o ora, la foc mic spre mediu, la inceput acoperit, apoi se descopera pentru a se rumeni.

Se mai toarna din sos peste bucatile de pui din cand in cand.

Pofta buna!

Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!