Placinta dietetica cu branza dulce si stafide
- 28 Apr 2011
- Placinta dietetica cu branza dulce si stafide
- Discuţie reteta culinara Placinta dietetica cu branza dulce si stafide
- branza, placinta, stafide
Calorii: | 166 | Grăsimi: | 5.3 | Carbohidraţi: | 22.2 | Proteine: | 9.2 | Fibre: | 0.3 |
Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »
Ingrediente
- Foi placinta Linco (6 foi) 200g
- Ulei de floarea soarelui 15ml
- Branza Lacteea 0.2% 1kg
- Sorbitol 120
- Stafide aurii 150g
- Smantana 32% 200g
- 6 oua mici (aprox 300g)
- 1 plic praf budinca de cocos Dr. Oetker
- 1 plic vanilie naturala Dr. Oetker
Mod de preparare
Branza + smantana + sorbitolul (se pastreaza deoparte o lingura rasa) + esenta vanilie se bat cu mixerul 1 minut pana de formeaza o crema.
Se adauga ouale, unul cate unul, pana la incorporare completa. Apoi se cerne braful de budinca si se bate bine 2 minute pentru a nu ramane cocoloase. La sfarsit se incorporease stafidele.
Uleiul se amesteca cu o cantitate egala de apa plata calduta intr-o sticla de plastic cu spray si se foloseste la sprayarea foilor de placinta, agitand puternic inainte de fiecare utilizare pentru a se forma o emulsie. Se dau 2 - 3 pufuri pe fiecare foaie.
Se aseaza 3 foi Linco pe fundul unei tavi de placinta, se adauga compozitia de branza si apoi se mai aseaza inca 3 foi deasupra.
Se bate un ou cu 1lg de sorbitol ramasa si se unge placinta. Se taie in patrate foaia de deasupra, pentru o portionare mai usoara dupa coacere. Se baga la cuptor la foc mediu 1 ora, sau pana este bine rumenita deasupra. Se portioneaza in 24 de bucati din care se poate manca cate 1 - 2 bucati dimineata la micul dejun.
Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!