Placinta dietetica cu branza dulce si stafide

Poza (imaginea) pentru Placinta dietetica cu branza dulce si stafide
Calorii:166 Grăsimi:5.3 Carbohidraţi:22.2 Proteine:9.2 Fibre:0.3

Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »

Ingrediente

  • Foi placinta Linco (6 foi) 200g
  • Ulei de floarea soarelui 15ml
  • Branza Lacteea 0.2% 1kg
  • Sorbitol 120
  • Stafide aurii 150g
  • Smantana 32% 200g
  • 6 oua mici (aprox 300g)
  • 1 plic praf budinca de cocos Dr. Oetker
  • 1 plic vanilie naturala Dr. Oetker
  •  

Mod de preparare

Branza + smantana + sorbitolul (se pastreaza deoparte o lingura rasa) + esenta vanilie se bat cu mixerul 1 minut pana de formeaza o crema.

Se adauga ouale, unul cate unul, pana la incorporare completa. Apoi se cerne braful de budinca si se bate bine 2 minute pentru a nu ramane cocoloase. La sfarsit se incorporease stafidele.

Uleiul se amesteca cu o cantitate egala de apa plata calduta intr-o sticla de plastic cu spray si se foloseste la sprayarea foilor de placinta, agitand puternic inainte de fiecare utilizare pentru a se forma o emulsie. Se dau 2 - 3 pufuri pe fiecare foaie.

Se aseaza 3 foi Linco pe fundul unei tavi de placinta, se adauga compozitia de branza si apoi se mai aseaza inca 3 foi deasupra.

Se bate un ou cu 1lg de sorbitol ramasa si se unge placinta. Se taie in patrate foaia de deasupra, pentru o portionare mai usoara dupa coacere. Se baga la cuptor la foc mediu 1 ora, sau pana este bine rumenita deasupra. Se portioneaza in 24 de bucati din care se poate manca cate 1 - 2 bucati dimineata la micul dejun.

Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!