Prajitura cu caise a la sherpika

Calorii:140.4 Grăsimi:5 Carbohidraţi:20.7 Proteine:6 Fibre:3

Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »

Ingrediente

  • Caise: 1 kg (fara samburi)
  • Oua ecologice: 6 bucati (separati albusurile de galbenusuri)
  • Stevie, indulcitor: 5ml
  • Zahar brut: 2 linguri (40g)
  • Migdale: 50g
  • Faina integrala de ovaz: 6 linguri (120g)
  • 1 plic praf de copt (10g)
  • miezul de la jumatate de pastaie de vanilie
  • 1 varf de lingurita sare

Mod de preparare

Galbenusurile se separa de albusuri si se freaca cu stevia si miezul de la jumatate de pastaie de vanilie.

Albusurile se bat spuma tare cu praful de sare, apoi cu cele 2 linguri de zahar, apoi se inglobeaza amestecul de galbenusuri, putin cate putin, cu un tel, de sus in jos. Faina se cerne si se amesteca cu praful de copt, apoi se adauga amestecului de oua, tot incet, cu telul, de sus in jos.

Intr-o tava se pune o foaie de copt, se toarna amestecul preparat, apoi se pun caisele si migdalele si se da la cuptorul preincalzit aproximativ 40 de minute. Pofta buna!

Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!