Rulada cu gem, Montignac

Calorii:345 Grăsimi:17.8 Carbohidraţi:33.7 Proteine:10.1 Fibre:-

Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »

Ingrediente

- 4 oua ( aprox 220 gr)

- 4 linguri rase fructoza ( aprox 35 gr)

- 2 linguri ulei de masline ( aprox 40 ml)

- 4 linguri faina integrala ( aprox 55 gr)

- 1 fiola esenta vanilie ( 10 ml)

- 4,5 lunguri gem fara zahar ( eu am pus de gutui - aprox 120 gr)

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la  170 gr. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se pune deoparte. Se aseaza o coala de hartie de copt care sa fie mai mare decat tava, se pune si ea deoparte.  Se separa ouale, se bat albusurile spuma , pana cand sunt tari bat. Apoi se mixeaza galbenusurile cu fructoza bine bine, pana si maresc  volumul. Apoi punem pe rand cele 2 linguri cu ulei. De acum  mixerul va merge incontinuu, nu il opriti nici pt o sec, si va merge la viteza cea mai mica.  Se adauga 2 linguri din albusurile batute spuma, apoi pe rand 2 linguri de faina. Mixerul merge incontinuu. Cam pe acum puneti si esenta. Se pun iar 2 linguri din albus, apoi pe rand si celelate 2 linguri de faina. Pe urma puneti pe rand cate 1 lingura din albusuri pana se termina.

Se pune compozitia in tava, si se da la cuptorul incins deja pt 5 min, max 7. se arde f repede. Scoatem tava si o intoarcem cu fundul in sus peste hartia de copt in asteptare. Pt a nu se prinde compozitia de tava, este f important sa ungeti bine tava cu ulei, nu cu margarina cum am facut eu si s a prins. Se unge rulada cu gem, apoi se ruleaza frumos. Se lasa la racit, iar apoi se serveste.

Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!