Rulada cu gem, Montignac
- 14 Mar 2010
- Rulada cu gem, Montignac
- Discuţie reteta culinara Rulada cu gem, Montignac
- gem, rulada
Calorii: | 345 | Grăsimi: | 17.8 | Carbohidraţi: | 33.7 | Proteine: | 10.1 | Fibre: | - |
Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »
Ingrediente
- 4 oua ( aprox 220 gr)
- 4 linguri rase fructoza ( aprox 35 gr)
- 2 linguri ulei de masline ( aprox 40 ml)
- 4 linguri faina integrala ( aprox 55 gr)
- 1 fiola esenta vanilie ( 10 ml)
- 4,5 lunguri gem fara zahar ( eu am pus de gutui - aprox 120 gr)
Mod de preparare
Se incinge cuptorul la 170 gr. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se pune deoparte. Se aseaza o coala de hartie de copt care sa fie mai mare decat tava, se pune si ea deoparte. Se separa ouale, se bat albusurile spuma , pana cand sunt tari bat. Apoi se mixeaza galbenusurile cu fructoza bine bine, pana si maresc volumul. Apoi punem pe rand cele 2 linguri cu ulei. De acum mixerul va merge incontinuu, nu il opriti nici pt o sec, si va merge la viteza cea mai mica. Se adauga 2 linguri din albusurile batute spuma, apoi pe rand 2 linguri de faina. Mixerul merge incontinuu. Cam pe acum puneti si esenta. Se pun iar 2 linguri din albus, apoi pe rand si celelate 2 linguri de faina. Pe urma puneti pe rand cate 1 lingura din albusuri pana se termina.
Se pune compozitia in tava, si se da la cuptorul incins deja pt 5 min, max 7. se arde f repede. Scoatem tava si o intoarcem cu fundul in sus peste hartia de copt in asteptare. Pt a nu se prinde compozitia de tava, este f important sa ungeti bine tava cu ulei, nu cu margarina cum am facut eu si s a prins. Se unge rulada cu gem, apoi se ruleaza frumos. Se lasa la racit, iar apoi se serveste.
Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!