Rulouri cu branza de vaci
- 28 Jan 2010
- Rulouri cu branza de vaci
- Discuţie reteta culinara Rulouri cu branza de vaci
- rulou branza, rulouri branza
Calorii: | 263.9 | Grăsimi: | 11.2 | Carbohidraţi: | 32.9 | Proteine: | 7.6 | Fibre: | 0 |
Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »
Ingrediente
Aluat: 1 kg.faina alba, 500 gr.unt (40% grasime), 1 pahar apa, drojdie cat o nuca, sare.
Umplutura: 500 gr.branza de vaci 5% grasime, 2 linguri unt, 150 gr.smantana (12% grasime), 3 oua, 3-4 linguri lapte, 2 linguri faina
Mod de preparare
Aluatul se face si se lasa 20 de min.sa se odihneasca, timp in care se prepara umplutura: se framanta branza cu untul si smantana si se adauga si restul de ingrediente omogenizandu-se bine.
Se intinde cate o foaie din aluat groasa de un deget, se intinde uniferm umplutura, se ruleaza strans, iar apoi se taie rondele pe care le asezam in tava bine unsa. Se bate bine un ou, se ung rondelele pt.a se rumeni frumos si se baga la cuptor.
Daca impartim rulorile in 26-30 de rondele, fiecare va cantari in jur de 100 de grame (asta ca sa va fie usor sa calculati!)
Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!