Tarta (fara zahar) cu mere

Calorii:144.6 Grăsimi:2.8 Carbohidraţi:23.3 Proteine:6.2 Fibre:1.5

Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »

Ingrediente

  • Oua proaspete, 7 bucati
  • Bicarbonat de sodiu, alimentar, 5gr
  • Otet de mere, 5ml
  • Kefir 2,8% grasime, Lacteea, 600g
  • Faina integrala ecologica, Natura Land, 600g
  • Cacao pudra cu zahar vanilat, Serebreanii Iarlic, 1g
  • Scortisoara macinata, 2g
  • Esenta de vanilie, imitatie, fara alcool, 13g
  • Mere, 1000g

Mod de preparare

Se spala merele, se curata de cotor si se feliaza. Te sfatui sa pui cantitate dubla de mere, ca sa mananci mai putin "aluat" de tarta si in plus sa fie cat mai dulce, avand in vedere ca nu se pune zahar.

Ouale se mixeaza pana devin spuma.

Se adauga bicarbonatul de sodiu stins cu otet, kefirul, faina integrala, cacao pudra cu zahar vanilat, scortisoara macinata, esenta de vanilie, imitatie, fara alcool si iar se mixeaza bine, ca sa nu ramana bucati de faina.

Merele se aranjeaza intr-o forma tapetata cu hartie de copt, iar deasupra se toarna "aluatul".

Se da la cuptor, la foc mediu, este gata cand cutitul bagat in tarta ramane uscat, sa nu ramana aluatul lipicios pe el.

Este foarte simplu de facut, dar e foarte buna tarta.

Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!