Tort diplomat cu fructe

Calorii:180.6 Grăsimi:8.3 Carbohidraţi:23.3 Proteine:3.7 Fibre:-

Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »

Ingrediente

  • 250g zahar
  • 250ml lapte
  • 6 oua
  • 1L frisca Meggle
  • 8 plicuri zahar vanilinat
  • 40g gelatina
  • esenta de vanilie
  • coaja de portocala
  • 500g ananas din compot
  • 300g portocale
  • 250g kiwi

Mod de preparare

Pentru inceput, se pun pe foc galbenusurile, zaharul si laptele.

Se tine amestecul pana se ingroase putin, ca o ciulama, apoi se da la rece.

Intre timp, se dizolva gelatina in apa calduta. Se bate frisca, se bat albusurile si se amesteca cu frisca si zaharul vanilinat. 

Intr-o forma pe fundul careia s-a asezat folie transparenta se aseaza felii de fructe, la alegere.

In ciulamaua rece se adauga gelatina (se dizolva in 1/2 cana apa calduta) si se amesteca bine.

Apoi se toarna toata compozitia peste frisca si albusuri.

Se pune 1/2 din amestec peste fructele din forma, se mai aseaza alte fructe taiate cubulete si apoi ultima parte de crema. 

Se pune la rece pentru cateva ore si apoi se orneaza cu frisca si fructe!

Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!