Tort Nesquik

Calorii:318.1 Grăsimi:24.9 Carbohidraţi:18.5 Proteine:5 Fibre:0.5

Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »

Ingrediente

Pt. o foaie: 2 albuse,2linguri zahar,1lingura si jumatate de nuca macinata,1/2lingura faina.Se fac 3 foi.

Crema 1:6galbenuse,340ml lapte,3 1/2 linguri faina,3 1/2linguri zahar + 80g, 85 g unt, 70 g nesquik(praf)

Crema 2:370ml frisca lichida, 3 pliculete zahar vanilat

Glazura:100g ciocolata,40g unt

Mod de preparare

Foile:batem albusurile cu zahar,adaugam nuca si amestecam,apoi se adauga faina si amestecam.Se da la copt 20 min.Repetam operatiunea de 3 ori.

Crema 1:amestecam intr-o craticioara zaharul cu faina si galbenusurile si cu un pic de lapte.Punem pe foc si adaugam laptele treptat amestecand continuu pana se ingroasa.Luam de pe foc si o lasam sa se raceasca.Frecam untul spuma,adaugam cele 80 g zahar si nesquik apoi o amestecam cu galbenusurile.

Glazura:topim pe bain-marie ciocolata cu untul.Cat inca e cald ungem fiecare foaie cu glazura si lasam sa se raceasca.

Crema 2:batem frisca cu cele 3 plicuri de zahar vanilat.

Punem pe prima foaie 1/3 din crema 1 apoi 1/3 din crema 2,urmatoarea foaie,1/3 din crema 1,1/3 din crema 2,ultima foaie restul din crema 1 si crema 2.

Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!