Tort Nesquik
- 14 Apr 2010
- Tort Nesquik
- Discuţie reteta culinara Tort Nesquik
- tort
Calorii: | 318.1 | Grăsimi: | 24.9 | Carbohidraţi: | 18.5 | Proteine: | 5 | Fibre: | 0.5 |
Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »
Ingrediente
Pt. o foaie: 2 albuse,2linguri zahar,1lingura si jumatate de nuca macinata,1/2lingura faina.Se fac 3 foi.
Crema 1:6galbenuse,340ml lapte,3 1/2 linguri faina,3 1/2linguri zahar + 80g, 85 g unt, 70 g nesquik(praf)
Crema 2:370ml frisca lichida, 3 pliculete zahar vanilat
Glazura:100g ciocolata,40g unt
Mod de preparare
Foile:batem albusurile cu zahar,adaugam nuca si amestecam,apoi se adauga faina si amestecam.Se da la copt 20 min.Repetam operatiunea de 3 ori.
Crema 1:amestecam intr-o craticioara zaharul cu faina si galbenusurile si cu un pic de lapte.Punem pe foc si adaugam laptele treptat amestecand continuu pana se ingroasa.Luam de pe foc si o lasam sa se raceasca.Frecam untul spuma,adaugam cele 80 g zahar si nesquik apoi o amestecam cu galbenusurile.
Glazura:topim pe bain-marie ciocolata cu untul.Cat inca e cald ungem fiecare foaie cu glazura si lasam sa se raceasca.
Crema 2:batem frisca cu cele 3 plicuri de zahar vanilat.
Punem pe prima foaie 1/3 din crema 1 apoi 1/3 din crema 2,urmatoarea foaie,1/3 din crema 1,1/3 din crema 2,ultima foaie restul din crema 1 si crema 2.
Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!