Tort tiramisu cu capsuni

Calorii:329.9 Grăsimi:10.9 Carbohidraţi:52 Proteine:5.5 Fibre:-

Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »

Ingrediente

3 oua,300g zahar,50g faina,50g amidon,1 lingurita praf de copt,200g piscoturi,150 branza de vaci nesarata,100g margarina,2 linguri suc de portocale,6 linguri lichior de portocale,200ml frisca lichida,1 plic extract de vanilie,300g capsuni

Mod de preparare

Se prepara un blat pandispan:se separa ouale si se bat albusurile cu 3 linguri apa si 100g zahar.Se inglobeaza galbenusurile,urmate de faina amestecata cu amidon si praful de copt;se aseaza intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt;se coace la cuptor cca 25-30 min.Se scoate si se lasa sa se raceasca.

Se prepara crema: se bate intr-un castron branza de vaci cu margarina;se adauga 2 linguri lichior si se inglobeaza.Separat se bat cu mixerul, frisca, restul de zahar,vanilia,si 2 linguri lichior.Se inglobeaza in crema de branza. Se curata capsunile,se pun deoparte cateva pt. ornat, iar restul se taie cubulete si se inglobeaza in crema.

Se aseaza tortul intr-o tava dreptunghiulara adanca: se aseaza pe fundul blatului de pandispan rece, se acopera cu un strat de crema si se aseaza un strat de piscoturi.Numai peste piscoturi se toarna in fir subtire restul de lichior amestecat cu suc de portocale.Se acopera cu un strat de crema,apoi se mai aseaza un strat de piscoturi care se insiropeaza la fel.Ultimul strat fiind de crema.Se decoreaza cu capsuni si se da la frigider.

Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!