Vinete umplute cu ciuperci (barcute) by Anorien

Calorii:67.4 Grăsimi:2 Carbohidraţi:9.8 Proteine:4.1 Fibre:-

Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »

Ingrediente

  • 2 vinete mari (cca 840 gr)
  • o ceapa mica (50 gr)
  • 225 gr ciuperci
  • o rosie medie
  • 10 ml ulei
  • 85 gr urda de vaca
  • 3 gr marar
  • 3 gr patrunjel

Mod de preparare

1. Se taie vinetele intregi in doua, fara sa se curete coaja. Se scobesc in mijloc de miez. Se sareaza. Miezul se taie marunt.

2. Se curata ciupercile si se taie marunt.

3. Se caleste miezul de vinete in 5 ml ulei

4. Se caleste ceapa in alta tigaie in 5 ml ulei, apoi se adauga si ciupercile si se lasa pana se inmoaie putin.

5. Se adauga si miezul de vinete peste ciuperci si o rosie decojita taiata cubulete. Se lasa la foc mic cca 10 min, amestecandu-se des, pana scade apa din tigaie. Se adauga patrunjel si marar.

6. Se sterg jumatatile de vinete de apa lasata de sare si se umplu cu compozitia din tigaie. Deasupra se presara urda de vaca.

7. Se dau barcutele la cuptor pt 30-40 de min pana se inmoaie coaja.

 

Fiecare barcuta cantareste cca 170 gr fara coaja.

Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!