Aspic "Slabuta"

Calorii:74.9 Grăsimi:2.5 Carbohidraţi:2.4 Proteine:10.1 Fibre:0.5

Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Intr-un litru de apa, se pun la fiert pieptul de curcan, ceapa (taiata in 4), morcovii (taiati felii) si usturoiul.
  2. Dupa ce incepe sa fiarba, se da focul mai mic si se lasa asa pana carnea este fiarta.
  3. Dupa fierbere, carnea se scoate din bulion si se lasa la racit.
  4. Din bulion se scoate ceapa si usturoiul. Gelatina se pune in bulion, se lasa la inmuiat 30 minute, pana cand se umfla.
  5. Dupa, se pune pe foc mic (fara a se aduce la fiebere) si se amesteca pana se dizolva gelatina.
  6. Intr-o forma (la alegere, dar este important sa fie adanca), se toarna bulion cu gelatina si se pune la frigider.
  7. Cand este inchegat, se scoate din frigider si se aseaza primul strat de ingrediente: la mijloc usturoiul verde taiat rondele, in jurul lui - rosiile cherry si la margine sunca de vita taiata dreptunghiuri.
  8. Se toarna din nou bulion cu gelatina, cat sa acopere primul strat.
  9. Se da la frigider pana cand se intareste.
  10. Se aranjeaza al doilea strat, la margine se aseaza castraveciorii taiati in 4, ouale de prepelita fierte inainte si pieptul de curcan rupt in bucati, care se aranjeaza pe toata suprafata (la mijloc).
  11. Deasupra se toarna restul de bulion si se da la frigider.
  12. Se rastoarna pe o farfurie cand este inchegat bine.
  13. Se poate servi imediat.

Nota: Cantitatea de gelatina depinde de marca aleasa, cititi pe pliculet cantitatea de apa in care se dizolva si in functie de aceasta stabiliti gramajul gelatinei necesare.

Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!