Budinca de carne a la Slabuta

Calorii:114.1 Grăsimi:1.7 Carbohidraţi:8.3 Proteine:13.5 Fibre:1.1

Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »

Ingrediente

  • 1 conserva rosii pasate
  • 1/2 cana vin rosu sec
  • 1/2 cana apa
  • 1 catel usturoi tocat
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • 1/4 lingurita oregano uscat
  • 1/4 lingurita sare
  • 480 gr piept de curcan tocat
  • 1 cana fulgi de ovaz
  • 1 ou
  • 1/2 cana dovlecei rasi

Mod de preparare

Incalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
Intr-o cratita amestecati pasta de rosii, vinul, apa, usturoiul, busuiocul, oregano si sarea. Aduceti la fierbere, apoi micsaorati flacara. Fierbeti 15 minute la foc mic, fara capac.
Intr-un castron mare, amestecati bine pieptul de curcan tocat, fulgii de ovaz, dovleceii, oul, si o jumatate de cana din sosul de rosii. Amestecati bine. Puneti amestecul intr-o forma dreptunghiulara (ca pentru cozonac).
Introduceti la cuptor pentru 45 de minute. Scurgeti zeama.
Turnati peste budinca 1/2 cana din sosul de rosii ramas. Mai coaceti 15 minute.
Asezati budinca pe un platou. Lasati-o 10 minute sa se racoreasca, apoi taiati-o felii.
Serviti cu sosul de rosii ramas.

Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!