Budinca de carne a la Slabuta
- 07 Jul 2010
- Budinca de carne
- Discuţie reteta culinara Budinca de carne a la Slabuta
- carne, budinca
Calorii: | 114.1 | Grăsimi: | 1.7 | Carbohidraţi: | 8.3 | Proteine: | 13.5 | Fibre: | 1.1 |
Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »
Ingrediente
- 1 conserva rosii pasate
- 1/2 cana vin rosu sec
- 1/2 cana apa
- 1 catel usturoi tocat
- 1/2 lingurita busuioc uscat
- 1/4 lingurita oregano uscat
- 1/4 lingurita sare
- 480 gr piept de curcan tocat
- 1 cana fulgi de ovaz
- 1 ou
- 1/2 cana dovlecei rasi
Mod de preparare
Incalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
Intr-o cratita amestecati pasta de rosii, vinul, apa, usturoiul, busuiocul, oregano si sarea. Aduceti la fierbere, apoi micsaorati flacara. Fierbeti 15 minute la foc mic, fara capac.
Intr-un castron mare, amestecati bine pieptul de curcan tocat, fulgii de ovaz, dovleceii, oul, si o jumatate de cana din sosul de rosii. Amestecati bine. Puneti amestecul intr-o forma dreptunghiulara (ca pentru cozonac).
Introduceti la cuptor pentru 45 de minute. Scurgeti zeama.
Turnati peste budinca 1/2 cana din sosul de rosii ramas. Mai coaceti 15 minute.
Asezati budinca pe un platou. Lasati-o 10 minute sa se racoreasca, apoi taiati-o felii.
Serviti cu sosul de rosii ramas.
Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!