Cartofi cu Rozmarin la cuptor, facuti in casa

Calorii:109 Grăsimi:3.9 Carbohidraţi:16.9 Proteine:1.9 Fibre:-

Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »

Ingrediente

Cartofi, ulei masline, rozmarin, sare, piper.

Mod de preparare

Incalziti cuptorul la 200 de grade Celsius. Puneti apa la fiert intr-o oala mare, cu putina sare. Taiati cartofii  (500 gr) cuburi de dimensiuni aproximativ egale (pentru a fi gata in acelasi timp). Puneti cartofii la fiert si, din momentul in care incepe apa sa clocoteasca, lasati 3 minute. Scurgeti cartofii si puneti-i, intr-un singur strat, intr-o tava de preferinta nonaderenta (pentru a nu mai necesita ungere). Stropiti cartofii cu uleiul de masline (20-30 gr). Presarati sare, piper si frunzele de rozmarin. Bagati tava la cuptor. Dupa 20-25 de minute, intoarceti cartofii, usor, cu o spatula. Lasati-i inca 15 minute, pana cand se rumenesc usor.

Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!