Cheesecake cu ciocolata neagra a la Raluca

Calorii:224.5 Grăsimi:10.4 Carbohidraţi:21.5 Proteine:10.4 Fibre:0.8

Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »

Ingrediente

- 5 pesmeti wasa - 42.5 g

- unt - 30 g

- miere de salcam - 20 g

- cacao - 10 g

- iaurt de baut Milli cu Omega 3 - 80 g

- 1 ou de gaina - 45 g

- zahar pudra - 30 g

- branza dietetica de vaci 0.2% grasime - 225 g

- ciocolata 99% cacao - 24 g

- esenta de vanilie - 4 g

A iesit o prajiturica de 440 g.

Mod de preparare

Wasa se faramiteaza.

Se pune pe foc mic intr-o oala cu fund gros untul, mierea si cacaoa. Se tine pana se topesc toate. Sosul rezultat se toarna peste wasa si se amesteca.

Se pun intr-o forma cu hartie de copt. Amestecul trebuie sa acopere tot fundul formei in strat subtire, dar sa nu se vada fundul.

Se bate oul cu zaharul pudra, se adauga iaurtul, branza si esenta de vanilie si se amesteca cu mixerul. Cand amestecul devine ca o crema, se toarna in forma peste stratul de wasa.

Se pun bucatelele de ciocolata si se da la cuptorul preincalzit timp de 20-30 de minute la foc moderat.

Se scoate din cuptor, se lasa sa se racesca, se scoate din forma si se pune la frigider cel putin 5-6 ore.

Crema trebuie sa se intareasca bine si sa nu ramana pe cutit cand se taie.

Pofta buna!

Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!