Ciorba (bors) de fasole alba, by Sunshine

Calorii:49.9 Grăsimi:0.6 Carbohidraţi:7.5 Proteine:3.1 Fibre:-

Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »

Ingrediente

- 2 cani fasole alba 451 gr

- 2 cepe 183 gr

- zarvat de casa ( morcovi, ardei gras, telina, verdeata, sare ) 228 gr

- 2 linguri ulei masline 15 gr

- suc de rosii de casa 110 ml

- 2 cuburi bors magic 16 gr

- apa 2 -3 litri, cat vreti sa va iasa ciorbita

Mod de preparare

Se pune fasolea la inmuiat  pt 2 ore. Se pune pe foc, se lasa sa fiarba 10 min, se arunca apa, si se repeta procedeul. A treia oara, puneti fasolea impreuna cu apa, atat cat vreti sa va iasa ciorba, eu am pus 3 l. Cand  da in clocot puneti zarzavatul, ceapa tocata, cele 2 linguri de ulei si lasati sa fiarba aprox 1 ora, amestecand din cand in cand. Apoi puneti sucul de rosii si cele 2 cubulete de bors magic si mai lasati sa fiarba inca 30 min. Tot acum se gusta de sare daca mai doriti, desi zarzavatul si sucul de rosii au destula sare. La final se toaca marar/patrunjel si se presare deasupra.

Se serveste impreuna cu o bucata de ceapa :D

Pofta buna!

Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!