Ciorba oase porc a la Lauricius

Calorii:25 Grăsimi:0.9 Carbohidraţi:1.8 Proteine:2.3 Fibre:-

Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »

Ingrediente

Oase porc (coaste am folosit eu) - 400 gr., morcovi (80 gr.), albitura (30 gr.), ardei gras verde (60 gr.), ardei capia (60 grame), cartofi (300 gr.), leustean (o legatura - aprox.25 gr.), bors (1 L), bulion (20 gr)., sare, un ou.

Mod de preparare

Se pun oasele la fiert intr-o oala de 5 L cu apa cat sa le acopere 2 degete. Cand incep sa fiarba se strange spuma si se adauga morcovi tocati si albitura. Cand incep morcovii sa se patrunda se adauga ceapa, ardeiul gras si ardeiul capia - taiate marunt. Dupa cateva minute se adauga si cartofii taiati cubulete mai mari. Cand cartofii s-au fiert se adauga sarea, bulionul (frecat cu putina sare si apa) si borsul. Cand incepe sa dea in clocot, se adauga leusteanul si oul batut pe deasupra.

OBS.: Folosind aceste cantitati pentru o oala de 5 L iese o ciorba light. Eventual se mai poate adauga in plus ceapa si ardei gras.

Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!