Ciorba oase porc a la Lauricius
- 27 Oct 2010
- Ciorba oase porc
- Discuţie reteta culinara Ciorba oase porc a la Lauricius
- supa, porc, ciorba, oase
Calorii: | 25 | Grăsimi: | 0.9 | Carbohidraţi: | 1.8 | Proteine: | 2.3 | Fibre: | - |
Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »
Ingrediente
Oase porc (coaste am folosit eu) - 400 gr., morcovi (80 gr.), albitura (30 gr.), ardei gras verde (60 gr.), ardei capia (60 grame), cartofi (300 gr.), leustean (o legatura - aprox.25 gr.), bors (1 L), bulion (20 gr)., sare, un ou.
Mod de preparare
Se pun oasele la fiert intr-o oala de 5 L cu apa cat sa le acopere 2 degete. Cand incep sa fiarba se strange spuma si se adauga morcovi tocati si albitura. Cand incep morcovii sa se patrunda se adauga ceapa, ardeiul gras si ardeiul capia - taiate marunt. Dupa cateva minute se adauga si cartofii taiati cubulete mai mari. Cand cartofii s-au fiert se adauga sarea, bulionul (frecat cu putina sare si apa) si borsul. Cand incepe sa dea in clocot, se adauga leusteanul si oul batut pe deasupra.
OBS.: Folosind aceste cantitati pentru o oala de 5 L iese o ciorba light. Eventual se mai poate adauga in plus ceapa si ardei gras.
Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!