Ciorba radauteana a la Mika

Calorii:122.7 Grăsimi:5.7 Carbohidraţi:3.8 Proteine:13.7 Fibre:0

Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »

Ingrediente

Ingrediente:

  • 850-900 g piept fara os si fara piele(dar puteti pune si pulpe cu spate sau fara spate)
  • 3 morcovi
  • 1 radacina de pastarnac sau patrunjel
  • 2 ardei grasi/capia
  • usturoi
  • 2,5-3 l apa(puteti sa mai daugati dupa(la fierbere) daca vi se pare ca e prea putina ciorba in raport cu carnea)
  • 1 cub knorr pui
  • 2 galbenusuri de ou
  • 400-450 g smantana(preferabil 20% grasime)
  • otet
  • usturoi
  • sare de lamaie
  • verdeata

Mod de preparare

Mod de preparare:

-se pun legumele si carnea in apa, la fiert si se adauga 1 lingura de sare/condimente tip knorr.Se lasa la fiert pana cand se fragezeste carnea.
-apoi, se scot legumele si carnea ,se lasa un pic sa se raceasca si se taie cuburi/marunt(dar nu exagerat de marunt)
-se pun inapoi in apa(in care au fiert) si se pun inapoi pe foc.intre timp se pot bate cu mixerul smantana si galbenusurile.
-cand da ciorba un clocot, se ia un bol se pune putina ciorba, se lasa sa se raceasca putin si se adauga smantana in ciorba din bol si se amesteca..apoi, intregul amestec se toarna in oala, amestecand continuu
-se lasa sa mai fiarba cateva minute, la foc potrivit.mai puteti condimenta, dupa gust(intotdeauna dupa gust)
-se mai adauga si usturoiul pisat, dupa gust si se inacreste cu otet si/sau sare de lamie(tot dupa gust)
-la sfarsit se adauga verdeata...
si..pofta mare!

Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!