Ciorbita de dovlecei, Andrada
- 14 Apr 2011
- Ciorba de dovlecei
- Discuţie reteta culinara Ciorbita de dovlecei, Andrada
- supa, ciorba, dovlecei
Calorii: | 23.1 | Grăsimi: | 0.8 | Carbohidraţi: | 2.4 | Proteine: | 1.5 | Fibre: | 0.7 |
Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »
Ingrediente
- Dovlecei-3 buc-675 g
- morcovi-2 buc-214 g
- telina radacina-70g
- ardei rosu gras-105 g
- ardei verde-67 g
- ceapa-186 g
- Apa =3500 ml
- chimen-2 g
- rozmarin-1 g
- bors Maggi-10 g
- suc lamaie 43 g
- oua(4 buc)-227 g
- patrunjel-3 g
- leustean- 5 g
- marar -10 g
- ---------------------
- 3370 g ciorbita
Mod de preparare
Se pune apa la fierte,se adauga legumele taiate cubulete: morcov, ceapa, telina si ardeii; cand sunt aproape fierti morcovii se adauga si dovleceii taiati cubulete cu coaja.
Se adauga condimentele si se lasa sa fiarba legumele.
Se drege ciorba cu 4 oua, zeama de lamaie si putin bors (mie imi place mai acrisor).
Se adauga si verdeata: mararul este obligatoriu pentru gust, patrunjelul si leusteanul sunt facultative.
Foarte buna si usoara!
Pofta buna!
Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!