Cozonac cu nuca

Calorii:296.2 Grăsimi:8.4 Carbohidraţi:45.5 Proteine:8.3 Fibre:2.2

Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »

Ingrediente

Aluat:

  • 500g faina
  • 4 galbenusuri
  • 1 albus
  • 100g zahar
  • 1 esenta vanilie
  • esenta rom cateva picaturi
  • 1/2 esenta lamaie
  • 1 zahar vanilat
  • 150g iaurt
  • 50g unt topit
  • 25g drojdie
  • un praf de sare

Umplutura:

  • 50g nuca
  • 3 albusuri
  • 25g zahar
  • 25g cacao
  • esenta rom cateva picaturi

Mod de preparare

Se amesteca drojdia cu 1 lingurita zahar si cu puţină apă caldă, se lasa amestecul la crescut, pe urma se adauga la faina.

Galbenusurile si albusul se bat cu zaharul pana se topeste.

Se amesteca toate ingredientele, se framanta pana se obtine un aluat elastic (daca e prea tare se mai poate adauga putin iaurt).

Untul topit se adauga la urma.

Se lasa la crescut 1 ora, se intinde aluatul se adauga umplutura, se ruleaza.

Se pune intr-o tava, unsa cu putin unt sau cu hartie de copt.

Se mai lasa la crescut 30 min, se unge cu un galbenus.

Se baga la cuptor preincalzit, 45-60 min, la foc potrivit.

Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!