Crema de zahar ars Madalina
- 02 Jun 2011
- Crema de zahar ars
- Discuţie reteta culinara Crema de zahar ars Madalina
- desert, zahar, crema, zahar ars
Calorii: | 144 | Grăsimi: | 3.1 | Carbohidraţi: | 24.8 | Proteine: | 4.8 | Fibre: | - |
Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »
Ingrediente
- -428 g oua de gaina (8 buc)
- -1 litru lapte zuzu 1.5%grasime
- -400 g zahar tos
- -8 g zahar vanilat (un pliculet)
- -2 g esenta de rom dr.oetker (o fiola)
- -2 g esenta vanilie dr oetker (o fiola)
Mod de preparare
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare; dupa ce acestea devin ca o bezea, treptat adaugam cate o lingura din zaharul tos (200 g); apoi se amesteca cu galbenusurile, laptele rece si esentele(optional putem adauga coaja rasa de lamaie/portocala)
Zaharul ramas(200g) se caramelizeaza in vasul in care urmeaza sa punem in cuptor crema(de obicei folosesc o tava din aluminiu);
In cuptorul preincalzit punel crema pentru 1 ora sau mai mult, in functie de puterea cuptorului!!
Pofta buna!!
Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!