Crema de zahar ars Madalina

Calorii:144 Grăsimi:3.1 Carbohidraţi:24.8 Proteine:4.8 Fibre:-

Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »

Ingrediente

  • -428 g oua de gaina (8 buc)
  • -1 litru lapte zuzu 1.5%grasime
  • -400 g zahar tos
  • -8 g zahar vanilat (un pliculet)
  • -2 g esenta de rom dr.oetker (o fiola)
  • -2 g esenta vanilie dr oetker (o fiola)

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare; dupa ce acestea devin ca o bezea, treptat adaugam cate o lingura din zaharul tos (200 g); apoi se amesteca cu galbenusurile, laptele rece si esentele(optional putem adauga coaja rasa de lamaie/portocala)

Zaharul ramas(200g) se caramelizeaza in vasul in care urmeaza sa punem in cuptor crema(de obicei folosesc o tava din aluminiu);

In cuptorul preincalzit punel crema pentru 1 ora sau mai mult, in functie de puterea cuptorului!!

Pofta buna!!

Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!