Croissant frantuzesc
Informaţii nutriţionale complete, cantitatea zilnică estimată, păreri şi sfaturi despre reteta culinara - retete.slabutele.ro
Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »
Ingrediente
200 gr faina (160 gr superioara+40 gr inferioara)
20 gr ou
20 gr zahar
3 gr sare
4gr unt
100 ml apa calduta
4 gr drojdie
100gr unt la temperatura camerei.
Mod de preparare
1. Amestecam drojdia cu apa calduta si lasam 10 min
2. Adaugam apoi la restul ingredientelor ,fara 100 gr de unt, si formam aluatul.(eu il fac la masina de paine),il lasam sa creasca 40-50 min.
3.Intindem o foaie de 20 x30 cm,si apoi untul .Impachetam.
4.Intindem din nou o foaie de 20x30 cm,impachetam,acoperim cu folie de plastic si lasam la odihnit 30 min.
5.Intoarcem la 90 de grade rezultatul si intindem din nou o foaie pe care o impachetam si acoperim cu folie de plastic.lasam la odihnit 30 min.
6.Inca odata repetam operatiunea de la 5.,lasam 30 de min,acoperit cu folie de plastic.
7.intindem apoi o ultima foaie cu latime de 15 cm,lungimea e dupa ochi,o impartim si rulam fiecare parte in forma de corn.
8.Lasam la crescut ptr 50 min sau pana isi dubleaza aproape volumul,le ungem cu ou.
9.Se coc la 200 grade ptr 15 min in cuptorul preincalzit.
Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!