Dovlecei cu cartofi la cuptor
- 08 Aug 2010
- Dovlecei cu cartofi la cuptor
- Discuţie reteta culinara Dovlecei cu cartofi la cuptor
- dovlecei, cartof
Calorii: | 135 | Grăsimi: | 5 | Carbohidraţi: | 13 | Proteine: | 9.5 | Fibre: | 1.7 |
Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »
Ingrediente
Ingrediente:
2 dovlecei mai mari sau 3 mai mici
4 cartofi
2 ardei grasi (1 rosu, 1 verde)
1 legatura marar
Cascaval sau cas proaspat
Cateva cubulete de unt
Sare, piper
Ulei si pesmet pentru tapetat tava
Mod de preparare
Mod de preparare: Dovleceii se curata si se dau pe razatoare.
Cartofii se curata, se taie bucati mai mici si se fierb.
Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu pesmet se aseaza un strat de cartofi fierti (maruntiti, zdrobiti usor), apoi un strat de dovlecei amestecati cu marar tocat, apoi un strat de ardei (dati pe razatoare sau tocati marunt).
Deasupra se aseaza din loc in loc cateva cubulete de unt, si peste tot se presara cascavalul ras.
Se adauga sare si piper dupa gust.
Se da la cuptor, la foc mediu, pana se rumeneste.
Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!