La galette des rois, TinAlexa

Calorii:268.1 Grăsimi:10.3 Carbohidraţi:34.4 Proteine:11.8 Fibre:-

Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »

Ingrediente

ingredient pentru aluat

200gr faina integral tip 150

50 gr tarate de ovaz

200ml crema de soia sau smintina lejera (eu am pus iaurt 0%)

2 linguri de apa rece

Un pic de sare

ingrediente umplutura

125 gr pudra de migdale

50 gr fructoza

90 gr pireu de mere sau mere cu pere (fara zahar, daca aveti in casa si mai bine dati pe razatoare, eu am avut de pireu de mere fara zahar si fara conservanti)

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se framinta alatul, aveti nevoie de o tava cu diametru 24cm, aluatul se inparte 2/3 si 1/3 partea mai mare este baza iar cea mica se pune peste umplutura.

Cind intindeti aluatul ajutati-va un pic cu faina integrala altfel se va lipi.

Ingredientele pentru umplutura se va amesteca apoi se pune peste aluatul asezat in tava (tava unsa cu un pic de ulei, umplutura sa fie mai pastoasa la mine a fost mai groasa deci puneti pireu mai mult)

Deasupra se pune aluatul si se face o inchizatura/legatura pe margine.( nu faceti bordura prea groasa

- 1 albus +1 lingura sirop de agave +1 lingura lapte de soia (se poate pune pina la 2 linguri vedeti voi) cu acest lichid se unge pe deasupra.

-cuptorul preincalzit la 200c placinata se tine la cuptor 35 minute.

Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!