Ghiveci calugaresc
- 11 Mar 2011
- Ghiveci calugaresc
- Discuţie reteta culinara Ghiveci calugaresc
- ghiveci
Calorii: | 95 | Grăsimi: | 4.3 | Carbohidraţi: | 11.6 | Proteine: | 1.7 | Fibre: | - |
Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »
Ingrediente
- 6 cartofi taiati cuburi
- 2 morcovi taiati rondele
- 2 ardei grasi taiati cuburi
- 1 vanata taiata cuburi
- 3 cepe taiate marunt
- 250 ml. suc de rosii mai gros
- 100 ml. ulei
- 150 gr. mazare
- 150 gr. fasole verde
- 3-4 catei usturoi
- sare, piper, foi de dafin, verdeata taiata marunt
Mod de preparare
Intr-o cratita mare se pune tot uleiul, se adauga ceapa, morcovul, ardeii si se calesc pe foc mic 3-4 min. se pun si cartofii, se mai lasa inca 5 min.
Adaugam restul legumelor ( mazarea, fasolea, vanata), marul, foile de dafin, sare piper si 500ml. apa calda , amestecam sa se omogenizeze bine toate. Acoperim cratita cu un capac si lasam la foc mic 30 min.
Nu amestecam cu lingura in mancare, pentru a nu se sfarama legumele...rasucim cratita, in stanga si in dreapta..ca la sarmale.
Luam apoi capacul , adaugam sucul de rosii, usturoiul taiat marunt (sau presat/zdrobit), si dam la cuptor pentru 25-30min. cu focul mic.
Este gata cand sosul a scazut suficient.
Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!