Lasagna cu carne tocata si urzici

Calorii:102.2 Grăsimi:4.1 Carbohidraţi:7.2 Proteine:9 Fibre:-

Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »

Ingrediente

  • 205.4 gr foi lasagna Monte Banato
  • 700g carne tocata vita 10% grasime
  • 200g smantana 12%
  • 130g lapte 1.5%
  • 500g rosii pasate Ortomio
  • 50g branza double cream Akadia
  • 100g cascaval Aro
  • 1 kg urzici
  • 30g ceapa

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 200 grade. Se amesteca laptele cu smantana.

Se spala si oparesc urzicile. Carnea tocata se fierbe cu pulpa de rosii, ceapa, urzici si putina apa (cat sa nu se lipeasca de tigaie).

Intr-un vas termorezistent se pune un strat de lapte cu smantana, altul de foi lasagna, unul de carne, apoi cascaval si putina branza (branza este pusa intrucat cascavalul nu era aproape deloc sarat), apoi iar lapte cu smantana, foi. etc. pana se umple tava.

Ultimul strat vor fi foile de lasagna, unse cu lapte si smantana si presarate cu cascaval.

Se da tava la cuptor circa 30 minute. Mie mi-au iesit sase portii mari.

Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!