Minciunele

Calorii:301.3 Grăsimi:7.8 Carbohidraţi:50.7 Proteine:9.1 Fibre:0

Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »

Ingrediente

  • 450 gr faina
  • 3 galbenusuri
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura smantana
  • 100 ml lapte
  • putina sare
  • ulei ptr prajit

Mod de preparare

Mod de preparare:
Se amesteca lapte, smintina, galbenusuri, zahar pudra si sare, se adauga coniac sau rom si turnind treptat faina, se framinta cu mina un aluat putin mai moale decit cel de taitei. In loc de lapte si smintina se pot pune 2 linguri unt. Se intinde o foaie subtire ca pentru taitei, se taie fisii late de 4 cm si lungi de 10-12 cm, in forma de romburi. Pe fiecare bucatica, la mijloc, se face o taietura in lung, de 4 cm. Se trece prin aceasta deschizatura un colt al fiecarei bucati si se trage formind o funda. Aluatul se mai poate taia in forma de rozete. Se fac cerculete de diferite marimi cu o forma crestata pe margini, se pun unele peste altele si se apasa la mijloc cu degetul. Aluatul astfel pregatit se prajeste in grasime incinsa. Minciunelele prajite se scot cu furculita din grasime, se pun pe o sita sau pe o hirtie, se pudreaza cu zahar vanilat sau aromat cu coaja rasa de lamiie.

Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!