Mucenici moldovenesti by Mihaela

Calorii:294 Grăsimi:8.9 Carbohidraţi:44.3 Proteine:9.2 Fibre:1.2

Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 1 ou (60 g)
  • 200 ml lapte 1,5% grasime Tnuva
  • 75 g zahar
  • 50 ml apa
  • 50 ml ulei
  • 15 g miere pentru uns
  • 30 g nuca
  • esenta de vanilie
  • drojdie un cub - 25 g

Mod de preparare

Se cerne faina si se face o gropita in mijloc in care se pune drojdia sfaramata, se adauga oul si se framanta cu urmatorul amestec: laptele cu apa, zaharul si esenta de vanilie care au fost incalzite inainte de folosire pana s-a topit zaharul.

Se framanta pana se incorporeaza toata faina si la sfarsit se adauga uleiul si se mai framanta pana se inglobeaza bine grasimea in aluat iar acesta devine elastic.

Se presara cu faina se acopera cu un prosop si se lasa 30-40 min la crescut.

Dupa ce a crescut se imparte aluatul in mingiute(mie mi-au iesit 8 buc a 123 gr) si se formeaza opturi care se lasa 5 minute la odihnit apoi se ung cu galbenus si se dau la cuptorul in prealabil incalzit,  15 min la 180 grade.

Cand s-au rumenit se ung cu miere amestecata cu apa si se tavalesc prin nuca macinata.

Pofta buna!

Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!