Panna Cotta

Calorii:139.6 Grăsimi:8.2 Carbohidraţi:13.3 Proteine:6.9 Fibre:0

Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »

Ingrediente

  • 500ml smanatana lichida pt frisca
  • 200ml lapte degresat
  • 15g gelatina
  • 60g fructoza
  • vanilie

Mod de preparare

Se dizolva gelatina in laptele putin incalzit. Intre timp se pune la foc mic smanatana lichida cu fructoza si se amesteca permanent sa nu dea in clocot.

Cand gelatina este dizolvata (eu am folosit gelatina colorata de unde si culoarea finala; traditional se foloseste gelatina transparenta si crema ramane alba) se adauga in smantana fierbinte. Se amesteca in continuare pe foc cateva minute.

Se da la racorit. Intre timp se uda cu apa rece cupele in care se va turna. Se toarna compozitia si se dau formele la rece. Separat se prepara dressingul de fructe de padure si se asezoneaza la servire.

Rezulta cca 700g de crema.

Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!