Pasca cu branza dulce si stafide

Calorii:328 Grăsimi:11 Carbohidraţi:46.8 Proteine:10.3 Fibre:-

Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 550 g faina
  • 125 ml apa calduta
  • 125 ml lapte caldut
  • 80 g unt topit
  • 150 g zahar tos
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 2 galbenusuri
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la o lamaie

Pentru umplutura:

  • 300 g branza dulce de vaca
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 2 fiole esenta rom
  • coaja rasa lamaie
  • 10 g gris
  • 25 g faina
  • 2 oua
  • 100 g stafide
  • zahar tos dupa gust

Pentru uns pasca:

  • 1 galbenus
  • 30 ml lapte
  • miere pentru uns dupa coacere

Mod de preparare

Stafidele se pun intr-un bol, turnam apa cat sa le acopere si le lasam sa se inmoaie 30min - 1 ora, dupa care le punem intr-o strecuratoare.

Punem branza dulce de vaca intr-un castron, adaugam zaharul tos, esentele de rom, zaharul vanilat, coaja de lamaie, stafidele, ouale si amestecam cu un tel pana la omogenizare.In compozitia rezultata adaugam 10 g gris si 25g faina si amestecam din nou pana la omogenizare.

Preparati aluatul si framantati-l 25-35 de minute, dupa care se lasa la dospit 1 ora.

Dupa dospit, rasturnati aluatul pe suprafata de lucru unsa in prealabil cu ulei si impartim aluatul in 2 parti egale.

Din jumatate de aluat facem o foaie rotunda ca tava pe care o folosim pentru pasca. Aluatul il intindem cu mana, fara sucitor.Luam o tava rotunda cu pereti detasabili si o tapetam si pe fund si pe margini cu hartie de copt. Punem in tava foaia rotunda de aluat si o intepam usor usor cu furculita.

Cealalta jumatate de aluat o impartim in 3 parti egale, pe care le rulam fiecare in parte pana obtinem 3 rulouri lungi. Din cele 3 facem o impletitura, Pe care o punem in tava peste foaie de aluat de jur imprejur, ca un cerc.

Lasam pasca la crescut 45 de minute. Dupa cele 45 de minute, turnam in mijloc umplutura de branza dulce, ungem bine aluatul cu amestecul de ou si lapte si introducem pasca in cuptorul preincalzit 45-50 de minute, la foc mic spre mediu.

Dupa ce o scoatem de la cuptor, o pensulam cu miere. Se serveste rece.

Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!