Placinta ardeleneasca cu cartofi a la Crysa

Calorii:352.7 Grăsimi:11.4 Carbohidraţi:55.1 Proteine:7.2 Fibre:3.3

Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »

Ingrediente

  • 1kg faina,
  • 500gr apa
  • 25gr drojdie
  • sare
  • 200ml ulei (100 pt aluat)
  • 1.5kg cartofi

Mod de preparare

se pune drojdia in 1 cana cu apa calduta si se lasa 30min, se face un cuib in faina si acolo se pune drojdia, sare se framanta, dupa care se mai pune apa sau faina, 100ml ulei, se framanta, aluatul trebuie sa fie moale si se lasa la dospit 1 ora. se fierb cartofi cu coaja se curata se taie partratele, se amesteca cu mixerul (fara apa sau lapte).

se taie porti pt fiecare placinta se intinde cu sucitorul, se umple cu cartori, se mai intinde putin dupa care se pune la prajit in tigaie (aici folositi restul de ulei.

Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!