Placinta cu dovleac "Slabuta"
- 11 Nov 2010
- Placinta cu dovleac "Slabuta"
- Discuţie reteta culinara Placinta cu dovleac "Slabuta"
- dovleac, placinta, tarta
Calorii: | 192.2 | Grăsimi: | 5.6 | Carbohidraţi: | 35.2 | Proteine: | 4.3 | Fibre: | 6.1 |
Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »
Ingrediente
- Dovleac, de iarna, toate varietatile, crud, 1055g
- Sirop de agave Bio 100% organic, 160ml
- Sare de/pentru masa, 6g
- Faina de grau, integrala, 220g
- Tarate de grau, 65g
- Ulei de masline extra virgin, 58.8ml
- Apa plata, 280ml
- Scortisoara, 2g
Mod de preparare
Mod de preparare blat:
Se amesteca faina cu tarate, ulei de masline, sare si apa pana se obtine o masa de tip aluat.
Mod de preparare umplutura:
Dovleacul se da pe razatoare si se pune intr-o cratita pe foc pentru 15 minute.
Se ia dovleacul de pe foc si cand s-a racit i se adauga siropul de agave si scortisoara.
Mod de preparare tarta:
Se unge o tava cu ulei, se intinde uniform cu mana aluatul (lateralele ridicate), iar deasupra se pune umplutura.
Se da la cuptor, foc mediu 25 minute, foc mic 15 minute.
Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!