Placinta dietetica cu dovleac

Calorii:82 Grăsimi:1.6 Carbohidraţi:15 Proteine:2.8 Fibre:2.7

Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »

Ingrediente

  • Dovleac copt 1200g
  • Foi placinta Linco (6 foi) 200g
  • Ulei de floarea soarelui 15ml
  • Gris 30g (2lg)
  • Scortisoara 30g (2lg)
  • Zaharina Sucrazit 12 pastile topite in 1 lg apa fierbinte
  • Esenta vanilie 5ml (1lgt)
  • 1 ou pt uns placinta

Mod de preparare

Dovleacul ras se caleste in cratita de teflon timp de 10 min pana se inmoaie.

Apoi se inchide focul si se adauga grisul, zaharina, scortisoara si vanilia si se amesteca foarte bine. Se lasa sa se raceasca 20 min.

Uleiul se amesteca cu o cantitate egala de apa plata calduta intr-o sticla de plastic cu spray si se foloseste la sprayarea foilor de placinta, agitand puternic inainte de fiecare utilizare pentru a se forma o emulsie. Se dau 2 - 3 pufuri pe fiecare foaie.

Compozitia racita de dovleac se imparte in 6 parti egale si se aseaza pe fiecare foaie sprayata cu ulei pe latura mai lunga, la capat. Se ruleaza ca un strudel si se aseaza in tava unele langa altele. La sfarsit se unge deasupra cu un ou. Acest pas nu este optional deoarece daca nu se unge va avea un aspect neplacut si uscat deasupra. Se coace la cuptor la foc mediu pana se rumeneste frumos.

Apoi se taie in 24 de bucati (aprox 57g fiecare). Se pot manca la micul dejun cate 2 - 3 bucatele.

Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!