Placinta greceasca cu dovlecei

Calorii:88.5 Grăsimi:6.8 Carbohidraţi:4.7 Proteine:1.9 Fibre:-

Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »

Ingrediente

  • 4 cepe verzi
  • 600g dovlecei
  • 115 ml ulei
  • 5 oua
  • 230 ml iaurt
  • 400 g branza feta
  • 150 g faina

Mod de preparare

Spalam zucchini (nu indepartam coaja) si ii taiem cubulete mai mici.

 

Dam mozarela pe razatoarea mare.

 

Dam branza feta pe razatoarea mare.

 

Spalam ceapa, ii indepartam mustatile si o taiem rondele.

 

Intr-o cratita, punem ulei la incins, adaugam ceapa si o lasam la calit.

 

Dupa ce s-a calit indeajuns, adaugam cubuletele de zucchini, saram si lasam la calit pana acestia se inmoaie.

 

Dupa ce zucchini este calit, punem compozitia rezultata intr-o strecuratoare pentru a se scurge eventualul surplus de lichid.

 

Punem ouale intr-un castron si le batem cu mixerul spuma.

 

Adaugam iaurtul, mozzarella si branza feta si mixam, pana la omogenizare.

 

Dupa ce am omogenizat bine, adaugam faina si praful de copt si mixam din nou, pana se incorporeaza complet.

 

In compozitia rezultata adaugam patrunjelul verde tocat marunt si ceapa si zuchinni caliti si raciti, in prealabil.

 

Condimentam cu o lingurita de boia de ardei dulce, piper si sare dupa gust si amestecam totul pana la o incorporare completa.

 

Compozitia rezultata o punem intr-o tava unsa si tapetata cu faina.

 

Nivelam compozitia in tava frumos, cu un cutit.

 

Deasupra, punem 12 rondele de zuchinni, dupa care pudram usor intreaga suprafata a placintei cu boia dulce de ardei.

 

Introducem placinta in cuptorul preincalzit, la foc mica poi mediu, pentru 20-25 minute, pana placinta va prinde o crusta usor auriu- rumenie.

 

Dupa ce s-a copt o scoateti din cuptor si o puteti servi atat calda, cat si rece.

 

Este un aperitiv nemaipomenit de gustos si aratos.

Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!