Prajitura cartof
- 13 Sep 2011
- Prajitura cartof
- Discuţie reteta culinara Prajitura cartof
- desert, prajitura
Calorii: | 427.5 | Grăsimi: | 20 | Carbohidraţi: | 55.5 | Proteine: | 7 | Fibre: | 30.1 |
Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »
Ingrediente
Ingrediente: - 300 grame biscuiti populari; - 200 grame de nuca; - 100 grame unt; - 2 pahare de lapte; - 100 gr stafide (puteti pune si mai multe daca vreti, ideea e sa nu fie nici prea multe ca nu se mai leaga compozitia); - 2 linguri de cacao; - 3 linguri de zahar; - 20 ml de esenta de rom; - 3-4 linguri de cacao pentru imbracat cartofiorii; pentru o portie de aproximativ 50 de bucati
Mod de preparare
Timp de preparare: 15 minute (complexitate redusa)
Mod de preparare:
Se dau biscuitii si nucile prin masina.
Se cerne cacaoa si se amesteca cu biscuitii intr-un castron.
Daca biscuitii nu sunt foarte dulci se indulceste laptele.
Se pun 125 ml de lapte si se amesteca cu mana sau cu o lingura de lemn pana se incorporeaza.
Restul de lapte se pune putin cate putin pana nu mai ramane nici o faramitura de biscuiti pe margine.
Amestecul nu trebuie sa fie faramicios.
Se pune lapte atat cat sa treaca de acest prag, sa fie inchegata compozitia.
Se imparte compozitia in 6 si se modeleaza cartofiori.
Se tavalesc prin cacao. Se dau la frigider inveliti in folie de plastic sau intr-o cutie inchisa etans.
Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!