Prajitura cu foi de miere Albinita (Mezes)
- 15 Jun 2011
- Prajitura cu foi de miere Albinita (Mezes)
- Discuţie reteta culinara Prajitura cu foi de miere Albinita (Mezes)
- desert, miere, prajitura
Calorii: | 306.8 | Grăsimi: | 8.7 | Carbohidraţi: | 53.1 | Proteine: | 4.9 | Fibre: | 1.2 |
Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »
Ingrediente
Blat:
- 400 g faina
- 150 g miere
- 130 g zahar
- 50 g unt
- 50 ml lapte
- 1 ou
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu sau amoniu
Crema:
- 500 ml lapte
- 100 g unt
- 70 g gris
- zeama si coaja de la o lamaie mare
- zahar vanilat bourbon
Gem de macese, caise, afine sau alt gem acrisor
Mod de preparare
intr-o oala medie se pun zaharul, mierea, 50g unt, oul, 50 ml lapte, bicarbonatul si se bate cu telul la foc mic pana incape sa fiarba in clocot si sa se umfle ca o spuma, dublandu-si volumul.
vasul se ia de pe foc si imediat se pune faina, amestecandu-se repede cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza.
Se lasa sa se raceasca pana se poate lucra cu mana si se intinde 1/4 din coca cu putina faina pe o hartie de copt, se inteapa cu furculita si se coace cam 5 minute in cuptorul incins. Se fac in total 4 foi.
crema de gris: 500 ml lapte se pun la fiert cu un praf de sare si 70 g gris pana se ingroasa si se pune coaja rasa de lamaie i zaharul vanilat cand se stinge focul. Cand se raceste se adauga untul al temperatura camerei si zeama de lamaie dupa gust.
Se aseaza: foaie + 1/2 crema + foaie + gem + foaie + 1/2 crema + foaie
se lasa pana a doua zi la rece de preferinta cu un blat deasupra ca sa se preseze putin si se taie a doua zi cand devine moale.
Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!