Prajitura - francescana
- 15 Feb 2011
- Prajitura
- Discuţie reteta culinara Prajitura - francescana
- desert, prajitura
Calorii: | 321.5 | Grăsimi: | 9.5 | Carbohidraţi: | 43.4 | Proteine: | 5.6 | Fibre: | 9.6 |
Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »
Ingrediente
- 130 g fructoza
- 5 ml indulcitor lichid
- 2 oua = ~ 91g
- 215g gem prune fara zahar Topoloveni
- 200 g lapte 1.5%
- 225 faina alba
- 60 ml ulei
- 7 g esenta rom
- 12 g bicarbonat de sodiu
- 4 g otet
- 10 g migdale
Mod de preparare
se bat ouale cu indulcitorul si fructoza pana aceasta se topeste.
se adauga apoi pe rand: gemul, laptele, faina, uleiul, esenta de rom, migdalele si bicarbonatul stins cu otet.
se pune in tava la cuptorul incins timp de 30 minute.
se poate servi cu frisca si fructe, daca va permite regimul.
rezulta ~ 840 g prajitura.
Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!