Prajitura Milch Schnitte preparata in casa

Calorii:201.3 Grăsimi:8.3 Carbohidraţi:26 Proteine:6.2 Fibre:-

Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »

Ingrediente

Pentru blat: 236g ou gaina (4 oua marime L), 120g zahar, 100g faina, 15g cacao

Pentru crema: 200ml frisca Creme Patisserie sweetened Meggle, 175g lapte condensat 7.5% grasime, 100 ml lapte 1.5% Alpa, 12 g gelatina, 50g miere, 8g zahar vanilinat (un plic), 120g apa pentru dizolvat gelatina.

Mod de preparare

Blatul: Se incalzeste cuptorul la 180 grade. Galbenusurile se bat cu zahar, se adauga faina amestecata cu cacao si apoi albusurile. Se coace blatul in tava tapetata cu hartie copt timp de 10 minute. Se raceste si se taie in doua.

Crema: Gelatina se pune la inmuiat 15 minute in apa rece. Apoi se topeste in 50 ml lapte cald pe baia cu abur (Bain-Marie). Apoi se adauga restul de 50ml de lapte amestecat cu laptele condensat. Se adauga mierea si zaharul vanilat. Se bate frisca pana se intareste, apoi se adauga la compozitie.

Se pune o jumatate de blat intr-un vas cu pereti inalti. Se toarna crema inca neintarita. Se da la frigider 2 ore. Apoi se ataseaza jumatatea superioara a blatului. Se mai lasa  5-7 ore la frigider ca sa se intareasca.

Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!