Prajitura Petre Roman
- 19 Sep 2010
- Prajitura Petre Roman
- Discuţie reteta culinara Prajitura Petre Roman
- prajitura, tort
Calorii: | 612 | Grăsimi: | 23.3 | Carbohidraţi: | 89.5 | Proteine: | 9.6 | Fibre: | 4.2 |
Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »
Ingrediente
Foi:6 oua,12 linguri zahar,6 linguri nuca,7 linguri faina,6 linguri apa.
Crema:1/2l lapte,3 linguri faina,250g zahar,3galbenuse de ou,1 pachet unt unirea pentru creme,200 ml frisca ,3 pliculete zahar vanilat
Glazura :250g zahar
Mod de preparare
Se coc 3 foi pe dosul tavii:albusele se bat spuma cu 6 linguri zahar si cu 6 linguri apa apoi se adauga faina,nuca si galbenusurile frecate cu retul de zahar amestecandu-se usor de jos in sus pentru a nu se lasa albusurile
Glazura:se arde cele 250g zahar si se intinde imediat pe 2 foi
Crema:laptele cu faina,zaharul si galbenusurile se fierb pana se ingroasa amestecandu-se continuu cand s-a racit se adauga un pachet unt. Se intinde crema pe foi iar pe ultima foaie peste crema se pune frisca batuta cu cele 3 pliculete de zahar vanilat
Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!