Prajitura la rece

Calorii:202.9 Grăsimi:8.5 Carbohidraţi:28.6 Proteine:3.3 Fibre:0.3

Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »

Ingrediente

  • 1 compot ananas rondele
  • 500gr frisca
  • 5 oua
  • 3 gelatine albe
  • 15 linguri zahar (se poate si mai putin deoarece este foarte dulce)

Mod de preparare

-se pun rondelele de ananas pe fundul cratitei

-se bate frisca si se lasa deoparte

-se bat albusurile cu 5 linguri de zahar

-se amesteca galbenusurile cu 10 linguri zahar

-sucul de la ananas se amesteca cu gelatina(3)si sepune la foc pana devine lichida, dupa care se lasa la racit(calduta)

-se amesteca albusurite batute cu galbenusurile amestecate, frisca,iar la urma se pune gelatina pe rand cate putin. Apoi toace acestea amestecate se toarna in cratita peste rondelele de ananas si se pune la congelator 30min, dupa care se pune in frigider pana a doua zi

a doua zi se desface cu cutitul de pe margine, se rastoarna pe o farfurie si se orneaza cu frisca.

Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!