Risotto cu morcovi si ghimbir
Calorii: | 82 | Grăsimi: | 3.4 | Carbohidraţi: | 12 | Proteine: | 1.4 | Fibre: | 1.6 |
Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »
Ingrediente
- 1 morcov mare (100g)
- 150 grame orez brun inmuiat in prealabil 10 minute in apa
- 15 ml ulei de masline
- 1 ceapa mica tocata
- 20 g ghimbir ras (sau dupa gust)
- 15 ml sos iute (chili, tabasco)
- 200 ml supa de pui limpede sau
- 300 ml apa (ca sa fie de post)
Mod de preparare
- Se caleste ceapa tocata intr-o cratita sau wok cu lingura de ulei de masline.
- Se adauga morcovul ras si se caleste si el cam 5 minute.
- Se adauga ghimbirul si se procedeaza la fel cam 2 minute.
- Se pune orezul in cratita sau wok si se adauga apa sau supa de pui cat sa-l acopere cu un strat subtire.
- Se adauga sosul iute si se amesteca un pic.
- Se fierbe cu capac adaugandu-se apa progresiv pe masura ce orezul absoarbe apa sau supa pana se obtine consistenta dorita.
(Nu uitati sa ma amestecati cand si cand ca sa nu se lipeasca. - eu folosesc orez integral de la Mega Image care din fericire nu prea are probleme)
Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!