Risotto cu morcovi si ghimbir

Calorii:82 Grăsimi:3.4 Carbohidraţi:12 Proteine:1.4 Fibre:1.6

Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »

Ingrediente

  • 1 morcov mare (100g)
  • 150 grame orez brun inmuiat in prealabil 10 minute in apa
  • 15 ml ulei de masline
  • 1 ceapa mica tocata
  • 20 g ghimbir ras (sau dupa gust)
  • 15 ml sos iute (chili, tabasco)
  • 200 ml supa de pui limpede sau
  • 300 ml apa (ca sa fie de post)

Mod de preparare

  1. Se caleste ceapa tocata intr-o cratita sau wok cu lingura de ulei de masline.
  2. Se adauga morcovul ras si se caleste si el cam 5 minute.
  3. Se adauga ghimbirul si se procedeaza la fel cam 2 minute.
  4. Se pune orezul in cratita sau wok si se adauga apa sau supa de pui cat sa-l acopere cu un strat subtire.
  5. Se adauga sosul iute si se amesteca un pic.
  6. Se fierbe cu capac adaugandu-se apa progresiv pe masura ce orezul absoarbe apa sau supa pana se obtine consistenta dorita.
    (Nu uitati sa ma amestecati cand si cand ca sa nu se lipeasca. - eu folosesc orez integral de la Mega Image care din fericire nu prea are probleme)

Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!