Rulada cu banane a la Lauricius

Calorii:262 Grăsimi:11.8 Carbohidraţi:37.1 Proteine:3.7 Fibre:-

Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »

Ingrediente

  • Biscuiti populari/simpli (400 gr.)
  • unt (80 gr)
  • margarina (100 gr)
  • un ou
  • fulgi de nuca de cocos (150-170 gr.)
  • zahar (150 gr.)
  • cacao (30 gr.)
  • banane (doua potrivite)
  • esenta de rom (o fiola)
  • zahar vanilat (2 pliculete)
  • 300 ml apa [EXTRA: un shot de rom]

Mod de preparare

Se faramiteaza biscuitii in robotul de bucatarie foarte fin. Se pregateste siropul (apa se pune la fiert cu zaharul, pliculetele de zahar vanilat, esenta de rom si cacao.

Daca vreti, la final, dupa ce totul s-a omogenizat si zaharul s-a topit si ati stins focul, adaugati un shot de rom - bautura). Untul si margarina se amesteca (puteti folosi doar margarina sa iasa mai light sau doar unt sa iasa mai aromata - eu le-am combinat si iese f ok) cu fulgii de nuca de cocos. Separat se bate bine oul cu celalalt plic de zahar vanilat.

Se toarna siropul peste biscuiti si se omogenizeaza, apoi oul batut.

Pe o folie de aluminiu se intinde compozitia de biscuiti si de preseaza pana devine un strat subtire.

Peste se pune un strat de unt cu cocos, apoi bananele (un in prelungirea celeilalte sau cate una pentru cate o rulata medie). Se ruleaza.

Se pastreaza 3-4 ore la rece inainte de servire.

NOTA: Se poate servi si cu frisca pe deasupra.

Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!