Rulada cu carne tocata a la sherpika

Calorii:179.5 Grăsimi:10.2 Carbohidraţi:9.7 Proteine:11.7 Fibre:0.3

Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »

Ingrediente

  • Carne de vita: 622g
  • Bulgur: 200g
  • Ceapa: 90g (1 bucata mai marisoara)
  • Usturoi: 3 catei
  • Menta, frunze proaspete: 2g
  • Busuioc, proaspat: 10g
  • Patrunjel, frunze: 27g
  • Ardei verde iute: 8g (1 bucata, curatat de cotor si seminte)
  • Chimen: 1 lingurita
  • Coriandru: 1 lingurita
  • Sare: 1 lingurita
  • Piper: 1 lingurita
  • Ou: 1 bucata
  • Telemea de vaca: 213g

Mod de preparare

Carnea se toaca si se amesteca cu ceapa, usturoiul, menta, busuiocul, patrunjelul, ardeiul iute tocate foarte fin (sau procesate cu blenderul).

Bulgurul se pune intr-un vas si se toarna peste el o cana de apa fierbinte, apoi se lasa 5 minute sa se umfle, se raceste putin si se amesteca cu carnea.

Chimenul si coriandrul se macina si se adauga compozitiei, apoi se mai pun, sarea, piperul si oul si se amesteca pana la omogenizarea ingredientelor.

Se aseaza pe suprafata de lucru 2 bucati de folie de aluminiu si se pune compozitia intr-un strat dreptunghiular.

Se aseaza pe o margine, lasand 4cm spatiu, telemeaua de vaca, taiata fasii si se ruleaza cu grija. Se pune compozitia intr-o tava de chec, tapetata cu folie de aluminiu si se da la cuptorul preincins, aproximativ o ora.

Sugestie de prezentare: Se poate orna cu felii de rosii si rozmarin.

Pofta buna!

Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!