Salam de biscuiti

Calorii:293 Grăsimi:16 Carbohidraţi:31.8 Proteine:6.5 Fibre:-

Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »

Ingrediente

  • -250gr biscuiti populari
  • -65gr alune crude
  • -50gr caise confiate maruntite
  • -3 linguri zahar
  • -2 linguri cacao
  • -1plic zahar vanilinat
  • -200ml lapte
  • -coaja de portocala
  • -40gr ciocolata amaruie rasa
  • -50gr unt prajituri
  • - esente
  • -nuca de cocos

Mod de preparare

Intr-o tava se pun biscutii si alunele crude si se pune tava in cuptorul incins 5-6 minute. Se scot biscuitii si se mai lasa alunele inca 3 minute in cuptor.

Separat se pune zaharul cu cacao si se amensteca bine, dupa care se adauga untul si ceva lapte si se pune compozitia la fiert.

Se adauga restul de lapte amestecand si dupa ce s-a topit untul si  s-a dizolvat zaharul se adauga ciocolata rasa omogenizand si rezultand o crema calda si subtire. Se da vasul de pe foc.

Intr-un vas incapator se pun caisele confiate maruntite, alunele zdrobite dar nu foarte marunt si biscuitii ruptii. Se adauga coaja de portocala si esenta (rom/vanilie). Compozitia calda se toarna peste ingredientele uscate, amestecand usor sa se incorporeze.

Pe o folie alimentare se pune compozitie si se presara fulgii de cocos. Se strange compozitia in forma unui sul, se ruleaza uniform folia si se da la rece pentru cateva ore.

Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!